نصب افزونه در وردپرس

زمان مطالعه: 7 دقیقه

پس از راه اندازی و ساخت سایت شخصی و یا فروشگاهی خود توسط سایت ساز، در مرحله بعد نوبت به استفاده کردن از افزونه ها در وردپرس است. اضافه نمودن افزونه از مراحل آخر تکمیل وبسایت شما می باشد.

شما با استفاده از افزونه ها در وردپرس می توانید بسیار ساده تر و سریعتر کارها را پیش ببرید. بدین معنا که افزونه ها امکانات زیاد و حرفه ای را بدون نیاز به دانش برنامه نویسی در اختیار شما قرار داده و شما را قادر به مدیریت بهتر و درست تر وب سایت خواهند ساخت.

هزاران افزونه در انواع مختلف در اختیار شما قرار گرفته‌اند تا شما بتوانید از هر کدام آنها استفاده‌های گوناگونی داشته باشید. بنابراین برای حرفه ای شدن در زمینه نصب افزونه در وردپرس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

ابتدا توضیح مختصری در رابطه با اینکه افزونه وردپرس چیست ارائه می دهیم.

افزونه در وردپرس چیست؟

افزونه های وردپرس را می توان کدهایی دانست که در وبسایت مورد استفاده قرار می گیرند و عملکرد وبسایت را گسترش داده یا ویژگی‌های جدیدی را به وبسایت وردپرسی اضافه می نمایند، برای مثال با استفاده از افزونه چت آنلاین در وردپرس می توان با کاربران ارتباط بیشتری گرفت، بدون اینکه نیاز به کد نویسی باشد.

این امکان برای شما مهیاست که با استفاده از افزونه‌ها بدون گذاشتن وقت زیاد و نیاز به دانش برنامه نویسی سایت را بر اساس سلیقه و نیازهای خود طراحی نمایید.

افزونه‌ها به راحتی بر روی وردپرس قابل نصب می باشند و هر زمان که بخواهید می‌توانید آن‌ها را غیرفعال و یا حذف نمایید.

افزونه های وردپرس به دو صورت رایگان مانند افزونه مدیریت دامنه مانا و غیر رایگان مانند افزونه وردفنس موجود می باشند که براساس نوع استفاده و نیاز خود می‌توانید آن‌ها را انتخاب و نصب نمایید.

4 روش نصب افزونه در وردپرس

نصب افزونه از طریق پیشخوان

نصب افزونه در وردپرس از طریق پیشخوان بسیار آسان می باشد.

  • برای اینکار ابتدا از پنل مدیریت سایت وردپرسی در بخش افزونه ها روی گزینه افزودن کلیک نمایید.
  • پس از ورود به نصب کننده افزونه ها، صفحه ای همانند تصویر پایین برای شما باز می گردد.

نصب افزونه از طریق پیشخوان قدم اول

  • در این قسمت می توانید افزونه های زیادی را مشاهده نمایید که وردپرس به صورت رایگان و یا پولی در اختیار شما قرار داده است. فقط می بایست برای نصب هر افزونه روی آن کلیک نمایید و منتظر نصب آن باشید.

نصب افزونه از طریق پیشخوان قدم دوم

گاهی اوقات ممکن است فایل افزونه مورد نظر را داشته و خواهان نصب آن باشید در این صورت می بایست

1-از پیشخوان وردپرس بخش افزونه ها بر روی گزینه افزودن کلیک نمایید.

2-سپس افزونه‌ای که خریداری و یا دانلود کردید را از سیستم خود انتخاب نمایید و در نهایت با کلیک روی دکمه بارگذاری افزونه اونو آپلود کنید.

نصب افزونه در وردپرس

اگر عملیات نصب افزونه با موفقیت به پایان رسید دکمه فعال‌کردن افزونه به شما نشان داده می شود؛ در نهایت با کلیک روی این دکمه افزونه نصب شده را در سایت فعال نمایید.

بارگذاری افزونه در وردپرس

نصب افزونه از طریق هاست

گاهی اوقات به دلایل بروز خطا و مشکل و یا عدم دسترسی به پیشخوان وردپرس نمی توان از روش قبلی استفاده نمود و می بایست از طریق هاست اقدام به نصب افزونه در وردپرس کرد.

  • برای نصب افزونه می بایست ابتدا پس از ورود به هاست سی پنل یا دایرکت ادمین، بر روی گزینه file manager کلیک نمایید.
  • پس از آن به دایرکتوری یا همان Public_html مراجعه نمایید و از میان پوشه ها بر روی پوشه Wp-content کلیک نمایید و وارد plugins شوید.

نصب افزونه از طریق هاست قدم 2

  • با طی کردن دو مرحله قبل لیستی از پوشه ها در پیش رو دارید که در آن افزونه های استفاده شده توسط شما در وبسایت قرار گرفته است. برای اینکه بتوانید افزونه جدیدی در این بخش اضافه نمایید، می بایست پوشه اصلی افزونه خود را در یک فایل فشرده با فرمت zip تهیه و سپس بر روی دکمه upload کلیک نمایید تا به صفحه آپلود افزونه بروید.

نصب افزونه از طریق هاست قدم 3

  • با ورود به صفحه آپلود فایل فشرده افزونه خود را انتخاب کرده و در هاست آپلود نمایید.
  • پس از پایان آپلود همانند تصویر بر روی گزینه select file کلیک کرده تا به پوشه افزونه های وردپرس هدایت شوید. براساس آنچه که در تصویر مشاهده می نمایید، افزونه مورد نظر شما در هاست اضافه گشته است و برای ادامه فرآیند نصب می بایست آن را از حالت فشرده خارج نمایید.
  • مانند تصویر بر روی فایل فشرده افزونه کلیک راست کرده و گزینه Extract را انتخاب نمایید.
  • در پنجره باز شده روی دکمه Extract Files کلیک نمایید تا بسته به حجم فایل افزونه از حالت فشرده خارج و پوشه آن به دایرکتوری plugins اضافه گردد.

نصب افزونه از طریق هاست قدم 4

با طی کردن این مراحل شما با موفقیت افزونه خود را در سایت وردپرسی ثبت کرده اید. فقط کافیست برای استفاده از آن به مسیر افزونه‌ها در پیشخوان وردپرس مراجعه و سپس روی گزینه فعال کردن افزونه نصب شده کلیک کرده تا در وبسایت فعال شده و از آن استفاده نمایید.

بارگذاری افزونه در وردپرس

نصب افزونه از طریق گیت هاب (Github)  

یکی دیگر از راه های نصب افزونه مورد نیاز برای سایت وردپرسی اقدام از طریق سایت github می باشد.

برای اینکار ابتدا وارد سایت گیت هاب شده و در قسمت جستجو، نام افزونه مورد نیاز خود را جستجو کنید. از لیست نمایش داده شده برای شما می توانید با انتخاب گزینه Clone or Download افزونه خود را دانلود و نصب کنید.

نصب افزونه در وردپرس از طریق گیت هاب

بعد‌ از اینکه بر گزینه Clone or Download کلیک کردید، فایل زیپ افزونه برای شما دانلود و ذخیره می گردد، طبق روش های نصب افزونه در هاست، نصب افزونه در پیشخوان و یا نصب از طریق FTP می توانید افزونه مورد نظر را نصب کنید.

نصب افزونه از طریق اکانت FTP

بعضی از ارائه دهندگان هاست به شما اجازه آپلود از طریق پنل مدیریت در وردپرس را نمی‌دهند و این قابلیت را از سمت سرور مسدود می نمایند. طبق این شرایط تنها راه آپلود افزونه وردپرس FTP است.

البته این روش شباهت زیادی به روش نصب افزونه از طریق هاست دارد و می بایست مطابق همان مراحل پیش بروید. با این تفاوت که محیط کمی تغییر کرده است.

  • ابتدا می بایست فایل مرتبط با افزونه خود را از حالت فشرده (zip) در کامپیوتر خود خارج نمایید. پس از خارج نمودن از حالت zip یک فایل ایجاد شده است به نام افزونه که باید از طریق FTP آن را روی هاست خود آپلود نمایید.

*می بایست از طریق یکی از نرم‌افزارهایFTP  مانند FileZilla  یا CuteFTP به FTP هاست خود متصل شده و به دایرکتوری  wp-content/plugins مراجعه کرده و فولدر مرتبط را در اینجا آپلود نمایید.

نصب افزونه از طریق اکانت FTP

  • پس از بارگذاری فایل در هاست به بخش افزونه ها در پنل مدیریت وردپرس رفته و افزونه مورد نظر را مطابق آموزش داده شده فعال نمایید.

نحوه تشخیص افزونه مناسب

افزونه های رایگانی که توسط وردپرس در دسترس عموم قرار گرفته است، پیش از انتشار توسط متخصصان بررسی می‌شوند. البته با این وجود ضمانتی وجود ندارد که پس از اتمام مراحل بررسی، همه کدها درست و به صورت بهینه کار کنند. اگر کدنویسی یک افزونه نادرست باشد، احتمال دارد باعث ایجاد اشکال در عملکرد سایتتان شود و همچنین امنیت سایت را با خطر مواجه کند.

تعداد زیادی از افزونه­ های رایگان فاقد مستندات مرتبط با عملکرد هستند و همین موضوع احتمال دارد ما را برای نصب افزونه دچار تردید کند. البته همه‌ افزونه‌های رایگان این مشکلات را ندارند و تعداد قابل توجهی از آن‌ها کاملا باکیفیت هستند. افزونه‌های زیادی وجود دارند که بدون پرداخت هیچ نوع هزینه‌ای، قابلیت‌های فراوانی را به سایت‌ اضافه می­کنند.

گاها توسعه‌دهندگان یک افزونه پرمیوم، نسخه اولیه را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می‌دهند. پس از استفاده از آ‌ن، اگر دیدید به عملکرد بیشتری از آن‌ افزونه نیاز دارید، به سراغ خرید نسخه پرمیوم‌ بروید.

توجه کنید که پیش از نصب یک افزونه، می­بایست توضیحات و راهنمایی های مرتبط را مورد مطالعه قرار دهید تا ببینید آیا افزونه مدنظرتان با نسخه وردپرس شما سازگار است یا خیر. علاوه براین به نظرات کاربران، مشکلات و انتقادات گزارش شده دقت نمایید. اطمینان یابید که افزونه‌ مدنظر کاملا ایمن است و منبعی که از آن برای دانلود افزونه استفاده می‌کنید نیز اعتبار دارد.

محدودیت های نصب افزونه

می­توان گفت برای هر نیازی در وردپرس، حداقل یک افزونه وجود دارد. اما اکنون این سوال مطرح می­شود آیا محدودیتی برای نصب افزونه وجود دارد؟  چند افزونه را می‌توان نصب نمود؟

در واقع هر چه تعداد افزونه‌های نصب شده روی وردپرس کمتر باشد، سرعت و عملکرد سایت‌ بهتر خواهد بود. اگر بیش از حد از افزونه‌های مختلف استفاده نمایید، عملکرد سایت‌ شما تضعیف خواهد شد.

نصب یک افزونه به معنی اضافه کردن تعداد کدهای سایت است. بنابراین اگر کدها با مشکل روبه رو شوند و با یکدیگر سازگاری نداشته باشند یا تعدادشان بیش از حد باشد، سایت با مشکل جدی مواجه می‌شود و بر روی تجربه کاربر تاثیرات منفی می‌گذارد. همواره از نصب افزونه ‌های بلااستفاده خودداری کنید.

طبق عادت در انتهای هر مقاله آموزشی، نکته ای مهم برای پیشرفت و توسعه سریعتر وب سایت گفته می شود. پس از پرداخت هزینه طراحی سایت و راه اندازی سایت راه رسیدن به رتبه های برتر گوگل را می توانید با ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول پیدا کنید.

وان دا  ، b2n ، زایا ، rizy

5/5 (1 نظر)
این مطالب را از دست ندهید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها