چهارشنبه ۲۹ فروردین ۰۳

تفاوت عسل کوهی و عسل وحشی با عسل طبیعی

مجله آموزشی و تکنولوژی | اخبار روز دنیا از تازه های تکنولوژی | راهنمای خرید لوازم خانگی، لپتاپ استوک، لوازم آرایشی ، دکوراسیون ، پزشکی و دندانپزشکی

تفاوت عسل کوهی و عسل وحشی با عسل طبیعی

۲۱۱ بازديد
عسل طبیعی


تفاوت عسل کوهی و عسل وحشی با عسل طبیعی

شاید به گوش شما هم خورده باشه که عسل وحشی یا کوهی خیلی بهتر از بقیه مدل‌هاست و حتی ممکنه شنیده باشین که اگه نمیتونین مدل وحشی و کوهی این طلایی خوشمزه رو تهیه کنین، بهتره نوع طبیعی اون رو بخرین.
بخاطر همین ممکنه همیشه توی ذهنتون این سوال پیش اومده باشه که تفاوت عسل کوهی با طبیعی چیه؟

نحوه تولید عسل کوهی جوریه که دخالت انسان توی تولیدش خیلی خیلی کمه و خب هر جایی که انسان نباشه؛

قطعا تولید طبیعی‌تری اتفاق میفته و محصول بهتری به وجود میاد.

اما نکته مهم اینجاست که بدونیم این دو نوع چه تفاوتی با هم دارن و کدوم بهتره یا خاصیت بیشتری داره.

بخاطر همین ما اینجا ویژگی‌ها و تفاوت‌های عسل طبیعی با عسل وحشی رو براتون بررسی می‌کنیم.
شما هم اگه موقع خرید این طلایی خوش رنگ و بو دچار تردید میشین و نمیدونین که کدوم یکی رو بخرین، بهتره با ما همراه باشین.

عسل طبیعی
زنبورهای تولیدکننده عسل طبیعی و وحشی چه فرقی دارن؟

برای اینکه تفاوت عسل کوهی رو با نوع طبیعی براتون توضیح بدیم، اول باید با این دو نوع آشنا بشین.

چون که اصلی‌ترین تفاوت این دو نوع عسل توی مراحل تولید اونهاست.

شاید وقتی که عنوان وحشی رو برای این طلایی خوشمزه شنیدین، فکر کردین که زنبورهای وحشی اون رو تولید میکنن.
اما خب باید بدونین که عنوان وحشی این نوع از طلای خوراکی به زنبورهای تولید کننده‌ش محدود نمیشه.

در واقع تصورتون درسته اما کامل نیست.

چون که این مدل رو هم زنبورهای وحشی ممکنه تولید کنن و هم ممکنه زنبورهای اهلی با استفاده از گل‌های وحشی اون رو تولید کنن.
ولی اگه بخواین تفاوت زنبورهای تولید کننده عسل طبیعی و وحشی رو بدونین؛

باید براتون توضیح بدیم که زنبورهای وحشی، عسل وحشیو کوهی رو تولید میکنن.

زنبورهای اهلی نوع طبیعی رو تولید میکنن مگه اینکه از گل‌های وحشی تغذیه کرده باشن.

تفاوت این زنبورها توی چیه؟

یا چی باعث میشه که محصول تولیدی اونها با هم فرق داشته باشه؟

برای اینکه جواب سوالاتون رو بگیرین با ما همراه باشین.


گل‌های مصرفی برای تولید عسل طبیعی و وحشی چه فرقی دارن؟

یکی دیگه از تفاوت‌های اصلی این دو نوع خوراکی خوشمزه، گیاه‌هاییه که زنبورها با استفاده از اون این محصول رو تولید میکنن.

از اونجایی که زنبورهای تولید کننده هر کدوم از این نوع عسل‌ها با هم فرق دارن؛

گیاه‌های مورد استفاده‌شون هم متفاوته.
چون که زنبورهای وحشی غیرقابل کنترلن و هر گل یا گیاهی رو میخورن ولی زنبورهای اهلی فقط از گیاه‌های محیط اطرافشون استفاده میکنن.

تازه زنبورهای وحشی بیشتر توی جنگل یا جاهایی هستن که انسان نباشه و انواع گیاه‌های مختلف رو میخورن.
ولی زنبورهای اهلی و تولیدکننده نوع طبیعی به شکلی هستن که توی مزرعه‌ای از گل‌های آویشن، یونجه، شبدر، مرکبات و غیره گذاشته میشن.

با استفاده از گل‌های مخصوص اون مزرعه، این طلایی خوشمزه رو تولید میکنن.

شاید الان بپرسین که چرا گفتیم زنبورهای وحشی غیرقابل کنترلن و زنبورهای اهلی رو توی مزرعه میزارن؟

و شاید براتون سوال پیش بیاد که این موضوع توی نوع محصول تولیدی اونها تاثیری داره؟

عسل طبیعی
محل تولید عسل طبیعی و کوهی چه فرقی داره؟

محل تولید این عسل‌های خوشمزه خیلی با هم فرق داره.

مثلا درباره محل تولید عسل کوهی باید بدونین که چون زنبورهای وحشی اون رو تولید میکنن؛

خودشون برای این نوع عسل موم میسازن.

بخاطر همین عسل‌های وحشی و کوهی همونطور که از عنوانش مشخصه بیشتر توی کوه هستن.
چون که زنبور وحشی برای تولید محصولش، روی درخت‌ها یا توی سنگ کوه‌ها موم میسازه و بعد توی اون موم محصولش رو تولید میکنه.

ولی محل تولید عسل درمانی و طبیعی کاملا متفاوته.

از اونجایی که این نوع عسل رو زنبورهای اهلی تولید میکنن؛

زنبوردارها غالبا برای اونا صفحات آماده شده که تو اصطلاح زنبورداری بهش برگه موم گفته میشه داخل کندو قرار میدن تا زنبور برای بافتن موم عسل ازش کمک بگیره.
بعد از این زنبوردار این کندوها رو توی مزرعه‌های گل میزاره و زنبورها از اون گل برای تولید این طلایی خوشمزه استفاده میکنن.

بخاطر همین نحوه جمع آوری این طلایی‌های خوشمزه هم فرق داره.

میپرسین چرا؟

با ما همراه باشین تا براتون توضیح بدیم.

تفاوت نحوه جمع آوری عسل طبیعی و وحشی

از اونجایی که عسل وحشی توی کوه و جنگله و به درخت‌ها یا سنگ‌ها آویزون شده، نحوه جمع‌آوری اون خیلی سخت‌تر از جمع‌آوری نوع طبیعیه.

چون که برای جمع‌آوری عسل‌های کوهی افراد باید به مناطق جنگلی و کوهی برن و مومی که به درخت‌ها یا سنگ‌ها ساخته شده رو بردارن.
این کار خیلی سخته چون که زنبورهای وحشی اونها رو تولید کردن و جدا کردن این مومها و کنار زدن زنبورها به مهارت خاصی نیاز داره که هر کسی حاضر به این کار نیست.

ولی جمع آوری نوع طبیعی هیچ کدوم از این مشکلات رو نداره.
از اونجایی که طلایی خوشمزه طبیعی توی کندوهای زنبوردارهاس، این افراد به راحتی موم‌های اون رو از کندو بر میدارن و به بازار عرضه میکنن.

این‌طوری حتی خرید عسل خالص و طبیعی هم راحت‌تره چون که تولید و جمع آوریش راحت‌تره و بیشتر تو بازار پیدا میشه.

دخالت زنبوردار توی تولید کدوم عسل کمتره؟

شاید تا اینجا متوجه شده باشین که برای تولید عسل طبیعی زنبوردارها تا حدودی دخالت دارن.

چون که عسل وحشی رو که زنبورها توی جنگل و کوه با استفاده از گیاه‌های همون محیط تولید میکنن و افراد فقط اون عسل رو جمع‌آوری میکنن.
ولی درباره نوع طبیعی باید بدونین که خیلی از مراحل تولیدش رو زنبوردارها انجام میدن.

از جمله این مراحل موارد زیره:
• تهیه کندو
• قراردادن کندوها توی مزرعه‌های گل و گیاه
• جمع آوری عسل طبیعی
توجه کنین که منظور از دخالت زنبوردار این نیست که به زنبورها شکر و قند مصنوعی بدن یا اینکه عسل رو حرارت بدن.

چون این‌طوری دیگه اون محصولی که تولید میکنن، عسل طبیعی نیست.

تعداد زیادی از کارشناس‌ها معتقدن که عسل طبیعی بهتر از نوع وحشیه.

با ما همراه باشین تا ببینیم چه چیزایی باعث شده که اونا عسل طبیعی رو بهتر از عسل وحشی بدونن؟!

عسل طبیعی
چرا عسل طبیعی بهتر از عسل وحشیه؟

برای اینکه دلیل برتری نوع طبیعی رو نسبت به مدل‌های وحشی بدونین، باید به مراحل تولید این دو نوع توجه کنین.

شاید وقتی که از دخالت زنبوردارها تو تولید عسل طبیعی صحبت شد، فکر کردین که این‌طوری دیگه طبیعی نیست.
ولی خوبه بدونین که همین نظارت و دخالت زنبوردارها باعث میشه که این نوع نسبت به مدل‌های وحشی و کوهی بهتر باشه.

چون که این‌طوری زنبوردارها این عسل رو آزمایش میکنن که سم یا انگل نداشته باشه ولی این امکان برای نوع وحشی وجود نداره.
خصوصا اینکه مدل وحشی و کوهی رو زنبورهای وحشی با استفاده از گیاه‌های مختلف و حتی ناشناس تولید میکنن.

بخاطر همین شما نمیدونین که اون گیاه‌ها چه خواص و معایبی دارن.

در صورتی که توی تولید مدل‌های طبیعی حتی نوع گیاه‌ها هم تحت نظارت و کنترله.

چون که بعد از اون مشخصه که زنبور فقط با استفاده از یه نوع گل و گیاه اون محصول رو تولید کرده و بر این اساس اسم‌های مختلفی مثل عسل آویشن، گون، اقاقیا، بهارنارنج و غیره پیدا میکنه که بهترین عسل دیابتی خواهد بود.

تشخیص راحت خواص عسل طبیعی

شاید الان براتون سوال پیش اومده باشه که هر دو نوع این محصول خواص خیلی زیادی دارن، پس چرا گفته میشه که خواص نوع طبیعی بهتره؟

درسته، هر دو نوع وحشی و طبیعی خواص دارویی و درمانی خیلی زیادی دارن و بخاطر همین هم هست که خیلی معروفن.
ولی مدل‌های وحشی از اونجایی که منابع تولیدشون قابل کنترل نیست، ممکنه مشکلاتی مثل انگل و سم داشته باشن.

حتی خیلی وقتها خواصشون نامعلومه.

چون که منبعشون مشخص نیست.

ولی درباره نوع طبیعی تشخیص خواص و مزایا خیلی راحته.
چون که مثلا کندو رو توی مزرعه‌ای از گیاه آویشن گذاشتن و زنبورها با استفاده از اون گیاه محصولشون رو تولید کردن.

بخاطر همین همه مزایای آویشن توی این طلایی خوشمزه وجود داره.

ولی خب این موضوع درباره نوع وحشی صدق نمیکنه.

تهیه آسون عسل طبیعی

یکی دیگه از مسائل مهم درباره نوع طبیعی عسل نسبت به نوع وحشی، تهیه راحت اونه.

از اونجایی که مراحل تولید و جمع آوری این نوع خیلی راحته، توی همه فروشگاهها پیدا میشه.

ولی نوع وحشی و کوهی با توجه به اینکه جمع آوریش خیلی سخته و افراد کمی این ریسک رو قبول میکنن، نه تنها پیدا کردنش کار آسونی نیست، تازه قیمت خیلی زیادی هم داره.
تازه درباره خرید عسل طبیعی باید بدونین که علاوه بر فروشگاه‌های سطح شهر، خیلی از مراکز فروش اینترنتی مثل واجارو این محصول رو با بهترین کیفیت به بازار عرضه میکنن.

فقط کافیه که با یه کلیک ساده محصولتون رو سفارش بدین تا توی کمترین زمان به دستتون برسه.

عسل کوهی ارگانیک ، عسل ارگانیک وحشی

این عسل در ارتفاعات کردستان تهیه و جمع آوری شده است .

 عسل اصل کردستان نیز در دسته عسل‌های چند گیاه طبقه می‌شود. این عسل را حتی میتوان نوعی عسل وحشی حساب کرد، چرا که در همان مناطقی جمع آوری می‌شوند که عسل‌های وحشی با موم خودبافت جمع‌آوری می‌شوند و کیفیت بسیار بالایی دارند.
ساکاروز یا قند این نوع عسل بسیار کم ( کمتر از ۱% ) میباشد و برای افراد دیابتی بسیار مناسب است.

تنها نقطه تمایز آن با عسل وحشی این است که در کندوهای عسلی که توسط زنبورداران درجه یک در آن مناطق قرارداده شده اند به دست می‌آیند.

خواص درمانی این نوع عسل بسیار زیاد است از جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد

تقویت نیروی بدنی و انرژی بخش

عسل کوهی یکی از عسل های بسیار خوش طعم برای مصارف خوراک روزانه و تقویت و رفع ضعف عمومی بدن است.

افزایش حافظه

مصرف عسل کوهی در رژیم روزانه کودکان و بزرگسالان میتواند به تقویت و افزایش حافظه آنان کمک کند.

بهبود دهنده مشکلات سیستم گوارشی

این عسل عمدتا از گیاهان وحشی کوهی تهیه شده باعث بهبود ناراحتی های گوارشی است.

طبع عسل کوهی چیست؟

عسل کوهی جزو عسل‌های  معتدل محسوب می‌شود و برای اکثر افراد مناسب  است.

 
 

پوشش گیاهی کردستان

 

در این استان ۳۱ تیپ گیاهی مشخص گردیده که شامل ۴ گروه گیاهی گون‌ها- گندمیان-علفی‌ها و درختچه‌ای‌ها هستند.
گون‌ها معادل ۷۷ درصد کل گیاهان مرتعی منطقه را شامل می‌شود.

پوشش گیاهى به‌ویژه جنگل‌ها از زمرهٔ مهم‌ترین و زیباترین جلوه‌هاى طبیعى منطقه به شمار مى‌روند.
جنگل‌هاى استان کردستان جزئى از جنگل‌هاى غرب کشورند که بعد از جنگل‌هاى منطقه شمال در ردهٔ دوم اهمیت قرار دارند .

از معروف‌ترین درختان جنگل‌هاى بانه و مریوان مى‌‌توان به انواع بلوط، مازو، گلابى وحشى، زبان‌گنجشک، گردو، سیب وحشى، پسته وحشى، ‌ زالزالک، آلبالوى جنگلى و بادام تلخ اشاره کرد.

بید وحشى، سپیدار و گز در کناره‌هاى رودخانه‌ها دیده مى‌شوند.
این نقاط و دامنه کوه‌های خوش آب‌وهوای این مناطق بستری بسیار عالی برای زنبورداری و برداشت عسل‌های بسیار باکیفیت را آماده کرده است.

می‌توان گفت که یکی از بهترین عسل‌های ایران در این منطقه تهیه می‌شود.

البته به مقدار بسیار کم عسل طبیعی از زنبورهای وحشی در میان سنگ و ارتفاعات کوه‌ها نیز برداشت می‌شود.
این نوع عسل گران قیمت  به خاطر سختی برداشت و پیدا کردن آن‌ها قیمت‌های بسیار بالایی دارند.

 
خرید عسل کوهی
 
 
 

رنگ این عسل مایل به قرمز روشن است که پس از گذشت یک سال در شرایط آب و هوایی عادی رُس خواهد نمود
رس این عسل دارای نرمی و لطافت خاصی است و شبیه روغن حیوانی می‌باشد.
مصرف رس کرده آن برای مشکلات کلیوی و گوارشی مفیدتر است.

 
 

عسل چند گیاه چیست ؟

عسل چند گیاه اصطلاحی است برای عسل‌هایی که زنبور عسل از جمع آوری شهد چندین گیاه آنرا تهیه کرده باشد.

عسل چند گیاه بیشتر در مناطقی تهیه میشود که پوشش گیاهی بسیار متنوعی دارد.

توجه کنید که بسیاری از فروشندگان عسل با مخلوط کردن عسلهای مختلف کم کیفیت و  با کیفیت عسل مخلوطی تهیه میکنند که آنرا چهل گیاه می‌نامند.

منظور ما از عسل چند گیاه عسلی است که در مناطق با پوشش گیاهی بسیار متنوع تهیه میشود .
و برای عسل های مخلوط شده  با کیفیت اصلاح عسل ترکیبی را به کار میبریم .

در مناطق جنگلی یا کوهستانی پوشش گیاهی بسیار متنوع است و عسل جمع‌آوری شده توسط زنبور درآن مناطق عسل چندگیاه نامیده می‌شود.

این نوع  عسلها دارای طعم و خواص مجموعه ای از گیاهان هستند که زنبور از آنها تغذیه کرده و ارزش غذایی بالایی دارد .

متخصصین طب سنتی عقیده دارند که برای بهبود وضعیت کلی سلامتی بهتر است از عسل چهل گیاه استفاده کرد

 
خرید عسل وحشی
  

چرا عسل  هپی هانی ؟

 
  • فقط عسل طبیعی

    • ما رسالت خود را اینگونه تعریف کرده ایم  که فقط عسل های  طبیعی ارائه کنیم . ( در مقابل عسل های تغذیه شده با شکر و یا عسل تقلبی )
    • ما تنها عسل هایی را تهیه میکنیم که توسط زنبورهای سالم تهیه شده باشند و تنها از طریق  شهد گلها تغذیه شده باشند .
  • بررسی کارشناسی دقیق

    • ما عسل های طبیعی تهیه شده را در آزمایشگاه ه

 

در نتیجه

با توجه به اینکه خیلی از ما شنیدیم که عسل طبیعی و وحشی بهترین مدل‌های این محصول هستن، سوال پیش میاد که این دو نوع چه فرقی با هم دارن؟ بخاطر همین ما اینجا تفاوت‌های این دو نوع طلای خوراکی رو از جمله زنبورهای تولیدکننده، محل تولید، نحوه جمع‌آوری، مقدار دخالت زنبوردار و خیلی موارد دیگه بررسی کردیم.
براتون توضیح دادیم که عسل وحشی توی جنگل و کوه‌ها توسط زنبورهای وحشی تولید میشه ولی نوع طبیعی توی کندوها توی مزارع گل و گیاه وجود داره. تازه در آخر هم متوجه شدین که عسل اصل و تعذیه ای و طبیعی نسبت به نوع وحشی خیلی بهتره و حتی تهیه و خریدش هم آسون‌تره.

 
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.