آموزش گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی

زمان مطالعه: 8 دقیقه

یکی از عواملی که در کسب کارهای آنلاین از اهمیت بالایی برخوردار است، اعتماد مشتریان به شماست و یکی از مهمترین المان ها برای بیشتر شدن اعتماد کاربران به فروشگاه شما، داشتن نماد اعتماد الکترونیکی است.

اینماد، یک نشان دولتی است و توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر می گردد. در این نوشتار به دنبال آگاهی از این هستیم که برای دریافت این نماد اعتماد الکترونیکی چه مراحلی را باید گذراند.

مدارک لازم برای دریافت ای­نماد

  1. شماره همراه فرد متقاضی و مدیر عامل
  2. تصویر شناسنامه و کارت ملی درخواست کننده (برای اشخاص حقیقی)
  3. تصویر شناسنامه و کارت ملی اعضای هیات مدیره و مدیرعامل شرکت (برای اشخاص حقوقی)
  4. آدرس وبسایت و نام دامنه
  5. ساخت ایمیل info در سایت (info@domain.com)

اما قبل از آن به اختصار توضیحاتی درباره نماد اعتماد الکترونیکی می دهیم، لازم به ذکر است سایت های طراحی شده توسط سایت ساز تمامیه پیش نیاز های دریافت اینماد را دارا می باشند.

تعریفی از نماد اعتماد الکترونیکی

آموزش گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی

نماد اعتماد الکترونیکی نشانه ایی است برای کسب و کارهای اینترنتی که توسط  مرکز توسعه تجارت الکترونیکی متعلق به وزارت صنعت، معدن و تجارت با هدف سازماندهی، احراز هویت و صلاحیت آنها صادر می گردد.

در صورتی که یک سایت نماد اعتماد داشته باشد به این معناست که هویت این کسب و کار توسط مرکز توسعه و تجارت الکترونیکی احراز شده است.

این نماد به شکل یک علامت در بالای سایت هایی که از نظر قانونی فعالیت آنها مورد تأیید واقع شده است قرار می گیرد.

نماد اعتماد الکترونیکی به چه کسانی تعلق میگیرد؟

چه کسب و کارهایی نیاز به اخذ نماد اعتماد الکترونیکی دارند؟

نماد اعتماد الکترونیکی علاوه بر سایت های فروشگاهی به کسب و کارهای آنلاین فعال در شبکه های اجتماعی و پیام رسان های مجاز  نیز تعلق می گیرد.

چه کسب و کارهایی نیاز به اخذ نماد اعتماد الکترونیکی ندارند؟

    1. سایت هایی که ارائه خدمات و سرویس های آنها رایگان است.
    2. پلتفرم هایی که امکان ثبت سفارش برای مشتریان را ندارند.

درگاه هایی که زیر دامنه درگاه اصلی هستند.

چند نوع نماد اعتماد وجود دارد؟

اینماد به 3 صورت:

    1. موقت
    2. یک ستاره
    3. دو ستاره

وجود دارد. نماد موقت برای سایت های است که تازه ایجاد شدند و حداقل معیار های لازم برای گرفتن این نماد را دارا باشند.

تنها تفاوت نماد دو ستاره با یک ستاره، مجهز بودن بخش کاربری و داشتن  گواهی SSL است. یعنی خرید در آن سایت با پروتکل https صورت می گیرد.

در این صورت اطلاعات کاربران رمزنگاری شده و امنیت بالاتری در پروسه خرید برقرار خواهد شد.

باید ها و نباید های نماد اعتماد الکترونیکی

آموزش باید ها و نباید های نماد اعتماد الکترونیکی

    1. نماد اعتماد الکترونیکی یک نشان دولتی است و جعل سوءاستفاده از آن مشمول احکام جعل دولتی می باشد.
    2. اگر مایل به گرفتن ستاره دار هستید نباید گزینه کسب و کار نوپا را انتخاب کنید.
    3. اینماد قابل واگذاری و انتقال است و با معرفی فرد مورد نظر ارزیابی و موافقت انجام می گردد.
    4. برای اخذ درگاه پرداخت نیاز به ارائه مجوز اینماد به بانک است.
    5. فرایند اخذ نماد اعتماد الکترونیکی به صورت کاملا الکترونیکی و از طریق سامانه انجام می شود، به جز تصویر بارگذاری شده در بخش مجوز ها نیاز به ارسال هیچ کدام از مدارک و مستندات به صورت فیزیکی نیست.

قبل از هر نوع  اقدام برای طی کردن مراحل گرفتن نماد الکترونیکی به سه مورد بسیار مهم توجه کنید:

۱- ابتدا کسب و کار اینترنتی خود را کامل کرده و آماده فعالیت کنید، بعد از آن درخواست خود را ارسال کنید. در مورد اشخاص حقیقی، دامنه سایت باید به نام متقاضی باشد. در صورتی که شخص حقوقی متقاضی دریافت نماد الکترونیک باشد، دامنه سایت باید به نام یکی از اعضاء هیئت مدیره شرکت باشد.

۲- اطلاعات تماس کامل شامل: آدرس، تلفن ثابت، تلفن همراه و… را در بخش تماس سایت خود درج کنید.

۳- پس از راه اندازی کامل کسب و کار اینترنتی خود و گذراندن مراحل مربوط به آن  باید اقدام به گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی کنید.

مراحل دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

مراحب دریافت نماد اعتماد الکترونیکی

1- ابتدا باید فروشگاه و یا همان کسب و کار آنلاین خود را به صورت کامل راه اندازی کنید.

2- وارد سایت نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) شوید.

3- از قسمت لینک های مفید صفحه مطابق تصویر زیر گزینه “درخواست نماد اعتماد” را انتخاب کنید.

4- بعد از انتخاب گزینه درخواست نماد اعتماد الکترونیکی وارد صفحه زیر می شوید (کسب و کار هایی که دارای نماد اعتماد الکترونیکی هستند می توانند با ورود به پنل کاربری خود از قسمت افزودن شناسه آدرس خود را در شبکه های اجتماعی و پیام رسان های مختلف ثبت نمایند).

اما اگر تازه وارد هستید باید ابتدا فرم ثبت نام را بر اساس توضیحات زیر انجام دهید.

5- نوع شخصیت را روی شخصیت حقیقی قرار داده و در ادامه یک ایمیل، یک شناسه کاربری دلخواه (id) و یک رمز امن در کادرهای گفته شده وارد نمایید. در آخر و بعد از نوشتن پاسخ سوال گفته شده، تیک دو گزینه انتهایی را بزنید.

بعد از پر کردن تمامی فیلدها باید تایید را انتخاب کنید. سپس برای تایید ایمیل‌ به ایمیل خود رفته و آنجا روی لینکی که از طرف سایت ای نماد برای شما ارسال شده است کلیک کنید تا عضو این سایت شوید. اکنون دوباره وارد سایت اینماد شوید و با انتخاب گزینه ورود، از منو کسب و کارها، وارد سایت شوید.

در صورتی که تمامی این مراحل گفته شده را به درستی انجام دهید، داشبورد سایت ای نماد برای شما به نمایش در می‌آید.

6- در داشبورد اینماد ابتدا باید گزینه «تکمیل اطلاعات» را انتخاب و بعد از آن به قسمت «تکمیل فرم اطلاعات» بروید.

* توجه داشته باشید که در  این صفحه جدید باید اطلاعاتی مانند نام، نام خانوادگی، محل سکونت، اطلاعات تماس و… را وارد کرده.

این نکته از خاطرتان نرود که شماره همراه وارد شده باید به نام شخص متقاضی دریافت اینماد باشد.

7- پس از تایید اطلاعات قبلی سراغ بارگذاری مدارک می رویم. در این قسمت باید از تمامی مدارک خواسته شده عکس بگیرید و با استفاده دکمه روبروی هر فیلد آن را بارگذاری کنید.

* توجه کنید در صورت بی کیفیت بودن تصاویر روند دریافت اینماد سایت به تعویق می‌افتد. پس عکس‌های با کیفیتی را در سایت قرار دهید. قسمت‌هایی مثل کارت پایان خدمت را هم در صورت عدم وجود، خالی بگذارید.

8- پس از اتمام ارسال مدارک خواسته شده، مجدد به منو سمت راست رفته و گزینه احراز اطلاعات را انتخاب کرده. در این قسمت شماره تلفن را وارد کرده و طبق توضیحات موجود در صفحه شماره تلفن همراه خود را تأیید کنید. این روند برای تأیید شماره ثابت هم وجود دارد که باید طبق توضیحات ساده‌ای که در همین صفحه نوشته شده اقدام شود. پس از اتمام مراحل صفحه پایین بعد از تأیید هر دو شماره به شما نمایش داده می‌شود.

9- در منوی سمت راست گزینه (افزودن دامنه) را انتخاب کنید. در صفحه باز شده، اطلاعاتی که از شما خواسته را وارد کنید. همچنین گزینه «غیر صنفی» را در بخش نوع فعالیت قید کنید.

10- در ادامه صفحه اطلاعاتی مانند شماره تماس کسب و کار و بقیه موارد خواسته شده را وارد نمایید. اگر کسب‌و‌کار شما مکان خاصی ندارد، از آدرس و شماره‌های منزل استفاده کنید. همچنین فیلد (سامانه اعتبار سنجی) را بر روی سامانه شهروند قرار دهید و سپس از طریق نقشه پایین صفحه، محل کسب و کار یا منزل خود را دقیق مشخص کنید.

11- در آخر دکمه نارنجی رنگ (دریافت کد رهگیری آدرس پستی) را انتخاب نموده تا وارد سایت پست شده و هزینه 17 هزار تومانی ارسال محموله را پرداخت کنید. از سایت پست به صفحه قبل دوباره برگردید، در انتهای صفحه یک نام کاربری به همراه رمز مشخص شده‌ وجود دارد. شما باید یک اکانت عادی (خریدار) در سایت خود را با همین نام و رمز بسازید تا کارشناسان اینماد بتوانند با استفاده از آن روند خرید و فروش سایت شما را تست کرده تا شما بتوانید ادامه فرآیند را طی کنید.

12- با اتمام مرحله قبل شما می بایست به منو کسب و کار و داشبورد رفته و گزینه (تایید فنی) را انتخاب کنید. شما باید ثابت کنید مدیر سایت آماده شده هستید که برای آن درخواست دریافت ای نماد ثبت شده. راه‌های متفاوتی در پیش رویتان برای احراز این موضوع وجود دارد. از جمله دریافت یک کد فعالسازی که به ایمیل سایت (info@example) ارسال می‌ گردد و یا قرار دادن تگ متا در بخش head سایت و… که تمامی آن‌ها با توضیحات کاملی همراه می باشند.

13- استفاده از راهکار متاتگ برای شما مناسب تر است. بعد از احراز، در منو کسب و کار یک گزینه به نام تکمیل فرم نظر سنجی به شما نمایش داد می‌شود. این فرم نظرسنجی را نیز پر کنید. البته تکمیل آن تفاوتی در روند دریافت اینماد شما ندارد و از اطلاعات آن برای اهداف مجموعه مرکز توسعه تجارت استفاده می‌گردد.

14- اگر تمامی مراحل گفته شده را به خوبی طی کردید. به منو کسب و کار و زیرمنو (وضعیت چک لیست کسب و کار) بروید.

در این صفحه نکاتی که باید در سایت شما رعایت شده باشد نمایش داده شده است. اگر تمامی آنها به طور کامل اجرا شود، می توانید گزینه (ارسال جهت بررسی توسط کارشناس) را انتخاب کنید.

فقط توجه داشته باشید که  در صورت وجود نداشتن یکی از این نکات در سایت، در روند دریافت اینماد شما تاخیر ایجاد می شود.

بین دو تا سه روز بعد کارشناس جواب بررسی را برای شما ارسال می‌کند که در نوار بالایی داشبورد نمایش داده می‌شود. در صورت تأیید کارشناس مرتبط، به سراغ متن تعهد نامه از طریق گزینه (مدیریت کسب و کار) بروید.

15- گزینه تعهد نامه را انتخاب کنید، به نکات مطرح شده توجه کنید و آن را تایید کنید. پس از آن می بایست هزینه 175 هزار تومانی دریافت اینماد را از طریق درگاه بانکی موجود پرداخت نموده.

اکنون اینماد شما آماده است.

روش استعلام گرفتن از ای­نماد

فروشگاه‌های اینترنتی که اینماد دارند، این لوگوی اعتماد را در صفحه اصلی خود قرار می‌دهند. برای بررسی اصالت نماد اعتماد کافی بر روی لوگو کلیک  نمایید تا اطلاعات صاحب‌امتیاز به شما نمایش داده شود.

روش دیگری نیز برای آگاهی از درستی و صحت ای‌نماد یک فروشگاه اینترنتی وجود دارد. ابتدا وارد سایت نماد اعتماد الکترونیکی شوید و با انتخاب گزینه اطمینان از اصالت، آدرس دامنه را وارد نمایید. پس از کلیک بر روی گزینه جستجو، اطلاعات مرتبط با صاحب‌امتیاز برای شما به نمایش گذاشته می­شود.

تمدید اعتبار نماد الکترونیکی

تمدید اعتبار اینماد

جهت تمدید اعتبار نماد اعتماد الکترونیکی می ­بایست وارد سایت ای­نماد و پنل کاربری خود شوید.

به صورت کلی تمدید ۲ مرحله دارد:

۱- در مرحله اول مجوزه کسب و کار و لیست محصولات و خدمات مجددا بررسی می­شود. اگر مجوز بنا به دلایلی نظیر پایان اعتبار و یا تغییر قوانین مورد تایید قرار نگیرد، پیغام «نامعتبر» برای شما ارسال می­شود و حال شما می بایست در بخش (درخواست های پشتیبانی)، تیکت و مشکلات خود را ثبت کنید. پس از ثبت درخواست، کارشناسان این حوزه مجوز را بررسی کرده  و به شما راهنمایی های لازم را خواهند کرد.

۲- پس از برطرف شدن مشکلات، نوبت به آپلود مجوز و ارسال درخواست تمدید است. اگر وبسایت مورد‌نظر تخلف و نقضی در مدت اعتبار نماد خود نداشته باشد، تمدید اعتبار توسط کارشناسان در  زمان مشخص شده صورت می‌گیرد در غیراینصورت ممکن است این نماد به مدت حداقل دو سال تمدید نشود.

مدت زمان اعتبار اینماد دو سال می باشد و تمدید اعتبار آن الزام به احراز مجدد صلاحیت متقاضی می‌باشد، برای تمدید اینماد نیاز به خرید سایت یا پرداخت مجدد هزینه طراحی سایت نمی باشد.

متقاضی باید سه هفته قبل از انقضای نماد اعتماد الکترونیکی، درخواست تمدید ای نماد خود را ثبت کرده تا مراحل مرتبط را مجدد گذرانده.

وان دا  ، b2n ، زایا ، rizy

5/5 (1 نظر)
این مطالب را از دست ندهید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها