یکی از باغاتی که مورد پسند اغلب کشاورزان قرار گرفته است و برای باغداران بسیار پرسود و اقتصادی محسوب میشود، باید به باغات درخت گلابی اشاره کنیم، درختان گلابی جزو درختان مقاوم محسوب میشوند، باغات گلابی باردهی خیلی زیادی داشته و عمر اقتصادی طولانی دارند، بعد از اتمام عمر اقتصادی آنها کشاورز با فروختن چوب درختان کهنسال و بیمار گلابی میتواند به درآمد مناسبی برسد.
خوشبختانه امروزه با روی کار آمدن نهالستانهای تولید کننده برای تمامی ارتفاعات از سطح دریا همچنین اقلیمهای مختلف خشک و مرطوب، گرمسیری، سردسیری و معتدل نهال پیوندی و اصلاح شده گلابی وجود دارد و کشاورزان بدون هیچگونه نگرانی میتوانند باغات گلابی راه اندازی کرده و با فروش میوه گلابی به درآمد مناسب برسند، البته همان اندازه که تهیه نهال گلابی برای مناطق و اقلیم های مختلف راحت است، کشاورزان باید چند نکته مهم و اساسی برای نگهداری از باغات درخت گلابی را رعایت کنند یکی از آنها حفظ تعادل شکوفه در شاخههایی درخت گلابی است.
اصول شکوفایی درخت گلابی و ایجاد توازن در بین شاخهها
به این موضوع توجه داشته باشید که میوه گلابی یک میوه کامل سنگین بوده و کوچک ترین میوه گلابی در بازار حداقل ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم وزن دارد، اگر تناسب شکوفههای باردار در بین شاخهها رعایت نشود باعث بروز مشکلاتی از جمله افت کیفیت و وزن میوه های یک شاخه میشود، چون شاخه قدرت تامین مواد مغذی میوه بیش از اندازه را ندارد.
وقتی که در یک شاخه شکوفههای باردار بیشتر از حد نصاب باشد و در عوض شاخه دیگر شکوفه هایش کمتر باشد باعث به هم خوردن تعادل و توازن بین شاخهها شده و میوه گلابی ( https://bartarnahal.ir/pear-seedlings ) تولید شده در شاخهی پربار به مراتب وزن ایده آل نرسیده و شیرین نباشد، البته این تنها یکی از مشکلات شاخه های سنگین است گاهی سنگینی شاخه به اندازهای زیاد است که قبل از چیدن میوه شاخه شکسته و کل محصولات آن از بین میرود.
برخی از اوقات کشاورزان برای کمک به این شاخه ها از پایه های چوبی دو شاخه استفاده میکنند تا سنگینی میوه گلابی مانع از شکستن شاخه گلابی پربار شود، وای در در اکثر مواقع تنک کردن شاخه پربار مخصوصاً در درخت گلابی توصیه میشود چون اثرات مثبت زیادی به همراه دارد، البته این تنها یک دلیل برای تنک کردم شکوفههای بارور درخت گلابی است.
میزان شکوفایی درخت متناسب با سن درخت و گستردگی ریشه
متاسفانه اکثر کشاورزان برای اینکه بازدهی بالایی را از باغات گلابی تجربه کنند با استفاده از کودهای نیتروژن دار و ازته بدون در نظر گرفتن سن درختان میزان شکوفایی و باروری درخت را تا چند برابر قدرت آن افزایش میدهند، قبل از این کار حتماً به سن درخت گلابی توجه داشته باشید میزان باروری درخت گلابی بر اساس سن آن مشخص میشود، چون درخت جوان برای اینکه بتواند باردهی بالایی داشته باشد ریشه آن باید قوی و زمخت باشد تا بتواند مواد مغذی را از خاک جذب کرده و به قسمتهای فوقانی درخت برساند.
به این موضوع توجه داشته باشید میوه دهی بیش از حد در یک درخت نه تنها تناژ تولیدی باغ شما را افزایش نمیدهد، بلکه باعث ضعف سیستم دفاعی و ایمنی درخت گلابی شده و میوه تولید شده ریزتر از حد استاندارد و نامرغوب خواهد بود که ارزش تجاری نخواهد داشت، در نظر بگیرید که یک شاخه ۵ عدد گلابی درشت و با کیفیت تولید کند بهتر است یا ۱۰ عدد گلابی ریز و بدون کیفیت؟
از دیگر مواردی که معمولاً باغداران از آن اطلاع ندارند سال آوری درختان گلابی است، کشاورز موظف است میزان باردهی درختان گلابی را به گونه ای مدیریت کنند تا باغ گلابی در سال بعدی دچار سال آوری نشود، باردهی بیش از اندازه در یک سال باعث میشود در سال بعدی باغ به خواب فرو رفته و باردهی آن را کاهش یابد، در علم جدید گیاه پزشکی مهندسین کشاورزی توصیه میکنند، تولید میوه باغات گلابی سالانه به اندازه و به صورت متناوب باشد تا باغداران درآمد ثابت را تجربه کنند.
تنک کرده شکوفه های بارور بهترین روش برای ایجاد توازن
وقتی درختان شکوفایی مناسبی داشته باشند و تنها ۲۰ الی ۲۵ درصد این شکوفه ها به میوه تبدیل شود باعث پربار بودن درخت میشود، یعنی لازم نیست تمامی شکوفه ها به میوه تبدیل شود، گاهی بدون دخالت کشاورز شرایط ایدهآل گرده افشانی به اندازهای زیاد است که بیشتر از ۲۵ درصد شکوفه ها بارور میشوند، کشاورز برای اینکه بتواند توازن بین شاخه ها را رعایت کند همچنین تعادل بین رشد قسمتهای فوقانی درخت را با ریشه ایجاد کند، بهتر است به تنک کردن شکوفه های بارور بپردازد.
منظور از تنک کردن حذف شکوفه و میوههای اضافی در شاخهها است، شما بر اساس طول شاخه و میزان برگهای آن تصمیم میگیرید چند عدد میوه بر روی شاخه باقی بماند با رعایت کردن این نکته سیستم دفاعی درخت عملکرد مناسبی داشته و مانع از بیماری و آفت زدگی میشود، چون در باردهی غیر اصولی درخت تمامی انرژی خود را صرف رشد میوه کرده و تمرکزی برای دفاع از خود در برابر عوامل نامتناسب خارجی ندارد.
به این موضوع هم توجه داشته باشید در علم گیاه پزشکی ثابت شده فرایند تنک کردن فقط در درختانی مانند سیب، هلو، گلابی و انگور جواب میدهد، درختان دیگر مانند گیلاس، آلبالو و بادام به صورت ژنتیکی و خود جوش بار اضافی را به مرور میریزد، گلابی نیز جزو درختانی است که تنک کردن شکوفه و میوه اضافی باعث افزایش کیفیت میوه تولید خواهد شد، تعداد میوه هایی که در یک شاخه نگهداری میشود بر اساس نژاد درخت گلابی، سن آن، نوع آبیاری و میزان مدیریت کشاورز متفاوت است.
توصیه شده در هر ده سانتی متر شاخه و یا به تعدادی ۳۰ برگ در یک شاخه تنها و ۲ تا ۳ عدد میوه گلابی نگهداری شود، البته این آمار کاملاً تقریبی است و کشاورز باید به صورت تجربی درختان خود را شناسایی کرده و میزان بازدهی آن را در یک شاخه مشخص کند، روشهای گوناگونی برای تنک کردن شکوفه و میوه ها وجود دارد به صورت مکانیکی و شیمیایی میتوان فرایند تنککردن را انجام داد، گاهی کشاورزان از دست، چوب یا فشار آب استفاده میکنند و گاهی نیز با استفاده از مواد شیمیایی شکوفههای اضافی را از بین میبرند، با توجه به وسعت باغ و تعداد درختان روش مناسب را انتخاب می کنند.
اطلاعات بیشتر :
https://www.starkbros.com/products/fruit-trees/pear-trees
کلام آخر
احداث باغ تجاری و مدرن گلابی کاملاً متفاوت از باغات سنتی و قدیمی است، امروزه کشاورزان با خرید نهال گلابی اصلاح شده و پیوندی از مراکز معتبر و شناخته شده سعی کردهاند سرمایه خود را تضمین کنند، این درختان قدرت باروری خیلی زیادی دارند کشاورز برای حفظ سلامت درختان گلابی باید میزان باردهی و شکوفایی درختان را سالانه در فصل بهار مورد بررسی قرار دهند، این را مطمئن باشید باروری غیر اصولی نه تنها به نفع شما نخواهد بود بلکه باعث ایجاد مشکلاتی در سال آینده میشود، میزان باردهی درخت بر اساس موارد زیر مشخص میشود:
اگر به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید می توانید به سایت علمی و تخصصی برتر نهال مراجعه کرده و تمامی مقالات علمی مربوط به نگهداری و مراقبت از درخت گلابی را مطالعه کنید.
راه های ارتباطی :
09141832393
09144501003
#نهال_گلابی #خرید_نهال_گلابی